Skip to main content
Västerbottenslax med pressad potatis
Hemmakock

Västerbottenslax med pressad potatis

30 minEasy
199,30 kr
4 portions 28,65 kr per portion
Klassiker som kan göras i många varianter. Denna variant är både enkel, god och går snabbt!

Västerbottenslax
3 krmCitronpeppar
1 tspOlivolja
150 gRiven Västerbottensost
1 pc.Laxfilé Fryst
2 krmSalt
Ruccolasallad
1 pc.Citron
1 tspOlivolja
65 gRuccolasallat
2 pc.Vanliga Tomater
Pressad potatis
1 krmSalt
800 gPotatis
Instructions
1

Skala och koka potatis i saltat vatten, gärna en mjölig sort. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Häll lite olja över laxen och salta + peppra. Fördela den rivna osten över bitarna. Laga mitt i ugnen ca 10-15 min tills laxen är genomstekt. Pressa potatisen tillsammans med lite salt. Blanda ruccolasalladen med olivolja, tomat och lite pressad citron. Servera!