Skip to main content
Kotlett med rostade rödbetor och getost

Kotlett med rostade rödbetor och getost

50 minEasy
343,60 kr
4 portions 50,40 kr per portion
Klassiska smaker med känsla av lyx. Enkel och prisvärd finrätt som alla kan laga!

Kött och rödbetor
1 tbspHonung Flytande
800 gRödbetor Färsk
200 gGetost, Chevre
4 tbspOlivolja
600 gFläskkotlett
1 tbspKinesisk soja
Tillbehör
1 tspSalt
1 pc.Salladsmix
2 cloveVitlök Färsk
200 gYoghurt för Matlagning
Instructions
1

Skala och dela rödbetor i klyftor, fördela i en ugnsform och häll över lite olivolja + salta lätt. Rosta i ugnen ca 30min på 225 grader. Smula sedan över getosten och rosta ca 5-10 min till. Bryn skivad kotlett i en klick smör eller olja tills de får fin färg. Rör ihop soja, lite olja + honung och pensla köttet. Lägg köttet i en form (gärna med lock) och stek i ugnen 5-10min. Severa med en kall sås som t ex. vitlökssås. Blanda yoghurt med vitlök och salt efter smak. Sallad som passar till är t ex. Napolitana eller annan med ruccola.