Skip to main content
Skinkpaj
Hemmakock

Skinkpaj

30 minEasy
289,50 kr
4 portions 24,77 kr per portion
Paj med kassler

Sallad
2 pc.Vanliga Tomater
0,5 pc.Röd Paprika
0,5 pc.Isbergssallat
100 gGurka
Dressing
3 tbspOlivolja, Extra Virgin
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar
1 tbspRödvinsvinäger
Pajdeg
3 dlVetemjöl
150 gSmör
2 tbspVatten
Fyllning
2,5 dlMatlagningsgrädde
0,5 tbspPaprikakrydda
0,5 tspÖrtsalt
1 krmSvartpeppar
3 pc.Ägg
200 gRiven Gratängost, (4 dl)
200 gKassler
Instructions
1

Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen ca 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Pricka botten med en gaffel.

2

Grädda i 250 gr ca 10 min i mitten av ugnen.

3

Vispa samman ägg och grädde till fyllningen. Tillsätt ost, hackad kassler, örtsalt och svartpeppar.

4

Häll fyllningen i pajskalet och krydda med paprikapulver över pajen. Grädda i 225 gr ca 20 min. Servera tillsammans med salladen.