Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Godis-fluff | ||
1 krm | Hushållsfärg Gul | |
1 krm | Kakao | |
60 g | Godispåse, Bubs | |
300 g | Växtbaserad Visp | |
Kolamuffins | ||
2 tsp | Vaniljsocker | |
4 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Muscovadosocker | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 dl | Strösocker | |
2 tsp | Bakpulver | |
1 dl | Matolja | |
12 pc. | Bakformar Papper | |
1 dl | Havrebaserad matlagning |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sila över spadet från kikärtorna i en skål. Vispa kikärtsspad och sockret tills det blir lite tjockare, men fortfarande är rinnigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i smeten.
Häll i olja och grädde och vänd om tills du får en jämn, klumpfri smet.
Fördela smeten i 12 stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Godis-fluff:
Fördela vispgrädden i två kastruller.
Klipp godisbitarna så du får en hög med gula och en hög med bruna.
Lägg de gula bitarna i ena kastrullen och de bruna i den andra. Värm på svag värme och under omrörning tills grädden blivit slät. Obs! Grädden får inte koka, då kan såsen skära sig.
Tillsätt eventuellt gul färg i den gula grädde och kakao i den bruna för starkare färg.
Ställ in i kylskåpet tills godisgrädden blivit helt kall.
Sist vispar du upp grädden i två skålar till ett fluff och lägger det sida vid sida i en spritspåse. Spritsa muffinsen. Njut!