Skip to main content
Lammfärsbiffar med tagliatelle och getostsås
Hemmakock

Lammfärsbiffar med tagliatelle och getostsås

45 minEasy
374,55 kr
4 portions 56,55 kr per portion
Monikas Matkasse v 37

1 tbspOlivolja
2 krmSvartpeppar
0,5 tbspBalsamvinäger
2 dlYoghurt för Matlagning
2 tspSalt
600 gSalladskål
1 tbspSmör
500 gLammfärs
1 pc.Persilja - färsk
1 tbspStandardmjölk
500 gTagliatelle
0,5 pc.Zucchini
3 cloveVitlök Vanlig
100 gGetost, Chevre
Instructions
1

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Skölj och skär zucchinin i tunna skivor. Skölj och skär salladskålen. Blanda salladskål med zucchini i en skål och tillsätt olivolja med vinäger. Låt stå till servering.

Lägg ner lammfärs i en bunke, tillsätt pressad vitölk, mjölk, salt och peppar. Hacka persiljan och spar hälften till såsen resten ska ner i färsen.

Forma färsen till 8 biffar och lägg på en blöt skärbräda. Hetta upp stekpanna med olja, lägg ner biffarna och stek på medelvärme i 5-6 minuter per sida.

Blanda matyoghurten med persiljan och smula ner getosten, pressa ner vitlök och smaka av med salt och peppar.

När biffarna är färdiga serveras de med den nykokta pastan, såsen och salladen.