Skip to main content
Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

45 minEasy
165,75 kr
4 portions 27,72 kr per portion
Ett mättande och festligt recept för dig som gillar tacos. En härlig middag!

Servera till
2 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar
900 gPotatis
2 pc.Morötter
1 tspSalt
Texmexbullar
1 pc.Ägg
3 tbspStröbröd
2 cloveVitlök
230 gTacosås
500 gBlandfärs
2 tbspOlivolja
28 gTaco Kryddmix
1 dlVatten
Instructions
1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på. Skala och skär morötterna i bitar.

3

Lägg allt i en form och blanda runt med olivoljan, krydda med salt och peppar. Placera formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är klara.

4

Färsbullar: Blanda ströbröd, kryddmix, vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke, låt svälla ca 5 minuter.

5

Blanda ner färsen. Forma färsen till 16 bullar (för 4 port) och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt salsan och låt den bli varm.

6

Servera färsbullarna med klyftpotatis och morötter.