Skip to main content
Chili con carne_

Chili con carne_

30 minEasy
250,70 kr
4 portions 32,12 kr per portion
Den här klassiska grytan med hetta är smaksatt med paprika, spiskummin, sambal olek och kidneybönor – precis som sig bör.

2 dlGräddfil
1 tspSpiskummin
390 gPasserade Tomater
500 gNötfärs
1 tbspOlivolja
2 tbspTomatpuré
3 dlBasmatiris
400 gKidneybönor
2 tspSambal Oelek
1 cloveVitlök
1 pc.Röd Paprika
2 dlVatten
Instructions
1

Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan.

3

Bryn färsen i oljan. Tillsätt lök, vitlök, spiskummin, sambal och tomatpuré. Låt alltsammans steka några minuter.

4

Blanda ner paprikatärningar, krossade tomater, sköljda kidneybönor och vatten. Låt koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris eller gryn och en klick gräddfil.