Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Karamelliserad tofu | ||
4 tsp | Tamarisoja | |
3 tsp | Sesamolja | |
2 tsp | Kokossocker | |
2 tbsp | Jordnötsolja | |
300 g | Tofu | |
Dressing | ||
4 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 tbsp | Vatten | |
4 tbsp | Tamarisoja | |
6 tbsp | Kokossocker | |
1 pc. | Lime | |
5 tsp | Hoisinsås | |
Topping | ||
2 dl | Jordnötter Rostade | |
1 pc. | Lime | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
1 pc. | Thaibasilika | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
Nudlar och grönsaker | ||
360 g | Risnudlar | |
200 g | Morötter | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 pc. | Salladslök |
Dressing: Skala och riv vitlöksklyftor och finhacka chili. Riv skalet på limen. Lägg vitlöksklyftor, chili och limeskal i en skål.
Tillsätt limesaft, kokossocker, soja, hoisinsås och vatten och rör runt. Ställ dressingen åt sidan och låt dra.
Tofu: Pressa försiktigt tofun på vätska i en ren handduk eller hushållspapper. Dela den pressade tofun i rektangulära bitar.
Hetta upp jordnötsolja i en stor stekpanna. Stek tofun på hög värme ca 5 min per sida eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Ta av från värmen.
Blanda sojasås, sesamolja och kokossocker i en liten skål och fortsätt röra till sockret har löst sig.
Häll blandningen över tofun i pannan. Vänd runt tofun så båda sidor täcks. Stek i 1 min/ sida eller tills tofun ser karamelliserad och klibbig ut.
Nudlar: Tillred nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj sedan de färdigkokta nudlarna med kallt vatten.
Grönsaker: Skala och hyvla morot med potatisskalare och skiva paprika tunt. Strimla salladslök och finhacka chili.
Servering: Fördela nudlarna i djupa tallrikar. Placera ut morötter, paprika, salladslök och den karamelliserade tofun i små högar intill nudlarna. Ringla dressing över nudlarna och grönsakerna. Toppa med koriander, mynta, thaibasilika, limeklyftor och finhackade jordnötter. Njut!
Näringsvärde: 840 kcal, 22 g protein, 31 g fett, 112 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1