Skip to main content
Spicy Fish Thai Soup
Hemmakock

Spicy Fish Thai Soup

1 hEasy
245,10 kr
4 portions 33,02 kr per portion
Spicy Fish Thai Soup

20 gFärsk ingefära, (2,5 cm)
1 pc.Lök
3 cloveVitlök
1 pc.Paprika
250 mlKokosmjölk, (ev. mer)
2 tbspRapsolja
2 tbspFisksås - Asiatisk
4 pc.Laxfilé Fryst
2 tspRöd Currypasta
Instructions
1

Värm en stor wokpanna, men inte skrikande varm

2

Tillsätt olja och släpp värme till medelhög värme

3

Skär upp löken som halvmånar, riv vitlök och ingefära och i pannan

4

Skiva paprikan och vitlök, och tillsätt i pannan

5

Stek tills löken är mjuk och nästan genomskinlig.

6

Tillsätt den röda currypastan och blanda med de andra ingredienserna, blanda ordentligt, vill du ha den starkare tillsätt mer currypasta och mindre för mildare smak

7

Tillsätt fisksåsen, kan tillsätta mer efter smak

8

Koka upp och minska sedan till att sjuda

9

Lägg i kokosmjölk, KOKA INTE! om det börjar koka skär sig kokosmjölken

10

Efter 3 minuter lägg i laxen (du kan skärra upp den i mindre bitar också om du vill), Se nu till att laxen är täckt med vätska och låt sjuda i 7-9 minuter, beroende på storlek.

11

Servera varmt i stora skålar med eller utan ris

Photo:

Oscar