Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Sjögräsark | |
6 pc. | Shiitake-svamp | |
2 tbsp | Smör | |
0,25 pc. | Mynta - färsk | |
4 dl | Grötris | |
2 pc. | Gul lök | |
0,25 pc. | Koriander - färsk | |
100 g | Salladslök | |
350 g | Kycklinglårfile Färsk | |
Misomarinad | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Misopasta | |
2 tbsp | Färsk ingefära |
Ris: Skölj riset i kallt vatten cirka fem gånger tills vattnet är ganska genomskinligt. Låt sedan riset dra i nytt vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet genom en sil och koka riset med proportionerna 1 del ris och 1,2 delar vatten. Låt koka på svag värme 15-20 minuter, stäng av värmen och låt riset stå.
Misomarinad: Riv vitlök och ingefära. Blanda med miso och soja i en bunke. Marinera kycklingen i misomarinaden cirka 20 minuter i kyl. Skrapa eventuellt bort lite av marinaden när det är dags att tillaga kycklingen.
Grilla eller stek kycklingen i olika i stekpanna på medelvärme i ca 10-15 minuter, tills de är genomstekta och gyllenbruna. Skiva löken och stek den i smör i stekpanna på låg värme tills den karamelliserats. Finhacka salladslöken. Ta bort stjälken på shiitaken, grilla eller stek svamphatten.
Klipp noriarket i 5x5 cm stora bitar. Vid servering: Ta fram fyra skålar och lägg kokt ris i botten på varje och övriga ingredienser på.
Servera gärna med en kycklingbuljong till, som du häller på när du ätit upp ca hälften. Ät sedan resterande med sked.