Skip to main content
Rödspätta med tomater och dill
Hemmakock

Rödspätta med tomater och dill

40 minEasy
546,35 kr
4 portions 109,21 kr per portion
Rödspätta med tomater och dill

600 gPotatis
250 gKörsbärstomater
65 gCitron
0,5 tspVitpeppar Malen
2 tbspRapsolja
1 pc.Dill - färsk
8 pc.Rödspättafile Fryst
0,5 tspSalt
1,5 dlStröbröd
3 dlVispgrädde
2 tbspSmör
Instructions
1

Skala och koka potatisen.

2

Riv skalet av citronen och lägg undan.

3

Hacka dillen och lägg undan.

4

Salta och peppra fiskfiléerna

5

vänd filéerna i ströbröd.

6

Stek i smör och rapsolja ca 2 min på varje sida.

7

Lägg undan filéerna och täck med folie för att bevara värmen.

8

Halvera och lägg tomaterna i pannan.

9

Häll i grädden och citronsaften och sjud under lock i ca 4 min.

10

Smaka på såsen med salt och nymald vitpeppar. Strö över dillen.

11

Servera fisken med pressad potatis och sallad.