Skip to main content
Fläskfilégryta
Hemmakock

Fläskfilégryta

20 minEasy
453,65 kr
4 portions 58,49 kr per portion
Höstgryta

1 tbspSmör
1 dlCornichons
1 pc.Gul lök
1,5 dlVispgrädde
1 cloveVitlök
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 tspSvartpeppar Malen
1 tspFlingsalt
100 gÖlkorv
600 gFläskfilé
1 pc.Zucchini
1 tbspOlivolja
1 dlSyltlök
500 gPotatis för Mos
Instructions
1

Putsa fläskfilén och skär i 2 cm tjocka skivor Skiva ölkorven Skär zucchinin i tärningar Strimla den gula lök Finhacka vitlöksklyftan

2

Smält smör och olja i en träktörpanna eller gryta och bryn köttet, korv, zucchini, lök och vitlök 5 min.

3

Tillsatt vin, grädde, cornichons och syltlök.

4

Koka ytterligare 5 min.

Servera med ris eller potatis mos och en grön salad.

Photo:

Wolfgang Kleinschmidt