Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
4 tbsp | Oregano - färsk | |
8 tbsp | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
4 tbsp | Färsk timjan | |
4 pc. | Valnötter | |
Soppan | ||
1 tsp | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 tsp | Salt | |
4 tsp | Smör | |
0,5 pc. | Purjolök | |
8 dl | Vatten | |
400 g | Squash | |
300 g | Potatis |
Fräs purjolöken i margarin eller smör i en kastrull.
Tillsätt squash och låt det fräsa med en stund. Rör ner potatis, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk.
Ta upp några squashskivor och lägg dem åt sidan.
Kör soppan slät med en stavmixer. Låt soppan bli ordentligt varm. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
Servera soppan med squashskivorna, oregano, timjan, yoghurt och smulade valnötter.
Psst! För en mer mättande effekt: lägg till 2 skivor lantbröd à 40 g + 2 skivor ost, 17% à 15 g = 325 kcal/portion.
180kcal/portion Ur MåBra nr 03, 2016
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt