Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppan | ||
6 dl | Vatten | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 tsp | Svartpeppar | |
800 g | Blomkål | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 pc. | Hönsbuljong | |
2,5 dl | Kaffegrädde | |
1 tsp | Salt | |
Räkspett | ||
200 g | Räkor Skalade | |
1 pc. | Chili | |
0,5 pc. | Vitlök |
Fräs purjolöken mjuk i olivolja i en gryta. Lägg i blomkålen tillsammans med kaffegrädde, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, ca 20 min och kör den slät med stavmixer eller i matberedare. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt.
Skala räkorna och lägg dem i ett trångt kärl. Blanda chilifrukt, vitlök och olivolja i en liten skål och häll det över räkorna och rör om. Trä räkorna på 8 mindre träspett och stek dem i sin olja på hög värme. Servera soppan varm i muggar eller glas. Stick i ett räkspett i varje. Garnera med lite finhackad purjolök.
Psst! Köp gärna oskalade räkor, de är godast.
140kcal/portion
Ur MåBra nr 09, 2015
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt