Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Honung | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Flingsalt | |
1 pc. | Kyckling Hel | |
200 g | Sparris Färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
1 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
1 pc. | Färsk timjan | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
6 pc. | Potatis | |
1 pc. | Citron |
Hacka örterna tillsammans med 2- 3 tsk flingsalt, och lägg det i en skål.
Riv skalet från citronen och lägg i. Pressa även i saften.
Häll olivoljan och honungen och rör om.
Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet (OBS).
Sätt ugnen på 190 grader.
Marinera i rumstemperatur i 30 minuter
Lägg kycklingen och de urkramade citronhalvorna i en form och låt den steka i ugnen i cirka 60-75 minuter.
Stick ett snitt med en vass kniv i den tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ur är den färdig (eller termometer 80 grader).
Servera med SPARRISPOTATIS (stek sparris med gul lök och skivor av kokt potatis + häll över kycklingskyn).
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta