Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Bakpulver | |
4 dl | Vispgrädde | |
0,25 tsp | Salt | |
25 g | Smör | |
3 dl | Vatten |
Värm våffeljärnet.
Smält smör i en kastrull. Ställ åt sidan att svalna.
Rör ut bakpulver + salt + mjöl i en skål.
Tillsätt vatten och rör till en jämn smet. Ställ åt sidan.
Vispa grädden hårt.
Vänd ner smeten i grädden.
Vispa i svalnat smält smör - spara lite att pensla med. Våffelsmeten är klar.
Smörj våffeljärnet med smör.
Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Smörj med smör mellan första gångerna.
Lägg upp frasvåfflorna på galler för sig (så håller de sig frasiga) eller servera dem helst direkt.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt