Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kycklingspett | ||
4 pc. | Kycklingfile | |
Sataysås | ||
2 tsp | Curry | |
2 pc. | Vitlök | |
1 pc. | Gul lök | |
3 dl | Jordnötter Saltade | |
1 tsp | Spiskummin | |
4 dl | Kokosmjölk | |
4 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Citron | |
1 tsp | Chilipulver | |
2 tbsp | Farinsocker | |
2 tsp | Färsk ingefära | |
Marinad | ||
1 tsp | Gurkmeja | |
2 tsp | Sesamolja | |
4 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Koriander | |
1 tsp | Chilipulver | |
Gurksallad | ||
3 tbsp | Strösocker | |
2 tbsp | Vatten | |
1 tsp | Salt | |
2 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Chili | |
1 pc. | Gurka | |
2 tbsp | Vitvinsvinäger |
Instruktioner
Dela kycklingfiléerna i halvor. Blanda marinaden och låt kycklingen marinera en stund. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddorna och fortsätt fräsa. Tillsätt kokosmjölk, socker och nötter och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft mot slutet. Skär gurkan i halvmånar, löken i tunna skivor och finhacka chilin. Blanda vinäger, vatten, socker och salt och slå över. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn dem snabbt på båda sidor. Trä ev. upp dem på träspett. Lägg i en ugnsfast form och stek dem klara i 200° ca 10 minuter. Servera med ris.
Spetten går också bra att grilla
2 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko