Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
285 g | Arborioris, (3 dl) | |
1 krm | Svartpeppar | |
200 g | Blandsvamp | |
1 tbsp | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Hönsbuljong, (1 liter) | |
100 g | Parmesanost, (2 dl) |
Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i grova bitar. Fräs lök och svamp i oljan i en kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta.
Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt.
Tillsätt buljongen 2 dl i taget, rör om och låt koka in. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten. Tillsätt smör och parmesanost efter smak. Smaka av med salt och peppar. Servera med ytterligare parmesan.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt