Skip to main content
LCHF Tacopaj

LCHF Tacopaj

45 minEasy
451,25 kr
4 portions 30,85 kr per portion
Tacopaj med pajdeg av mandelmjöl.

0,5 dlSesamfrö Skalat
3,5 dlMandelmjöl
2 tspSalt
500 gNötfärs
40 gMat & Bak Smör Osaltat
1 tbspFiberhusk
2 krmSvartpeppar
4 pc.Ägg
1 pc.Kryddmix Fajita
2 dlStandardmjölk
1 pc.Gul lök
Instructions
1

Blanda mandelmjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägg och salt och kör hastigt samman till en deg.

2

Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.

3

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

4

Stek lök och köttfärs i olja och blanda den med de båda kryddmixerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.

5

Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda tacopajen mitt i ugnen ca 30 min.

Garnera med paprika och bladpersilja.

Servera tacopaj med gräddfil, guacamole och en grönsallad. Tacosås är också gott som tillbehör.