Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
170 g | Ankfett | |
0,5 dl | Sirap Mörk | |
0,5 dl | Japansk soja | |
500 g | Rökt Sidfläsk Bit |
Lägg köttet i en så liten ugnsform som möjligt och täck med lock eller aluminiumfolie. Häll på ankfettet som ska täcka köttet. Sätt i ugnen på 100 grader och låt stå i 6 timmar.
Ta ut köttet, låt svalna och ställ det sedan i press (med t.ex. en stenmortel ovanpå) i kylen ett par timmar till den svalnat helt.
Koka ihop en karamell av sojan och sirapen på hög värme i 10-15 min. Häll karamellen över köttet och bränn fram en hård yta med gasolbrännare eller på 250 grader grill i ugnen. Skär i skivor eller kuber och servera som underbart krispigt och smakrikt tilltugg till öl eller vin!
Photo:
Werners Gourmetservice