Skip to main content
Confiterad och sojakaramelliserad fläsksida
Kokbok

Confiterad och sojakaramelliserad fläsksida

6 hEasy
197,80 kr
6 portions 18,02 kr per portion
Ett underbart krispigt och smakrikt tilltugg till öl eller vin!

170 gAnkfett
0,5 dlSirap Mörk
0,5 dlJapansk soja
500 gRökt Sidfläsk Bit
Instructions
1

Lägg köttet i en så liten ugnsform som möjligt och täck med lock eller aluminiumfolie. Häll på ankfettet som ska täcka köttet. Sätt i ugnen på 100 grader och låt stå i 6 timmar.

2

Ta ut köttet, låt svalna och ställ det sedan i press (med t.ex. en stenmortel ovanpå) i kylen ett par timmar till den svalnat helt.

3

Koka ihop en karamell av sojan och sirapen på hög värme i 10-15 min. Häll karamellen över köttet och bränn fram en hård yta med gasolbrännare eller på 250 grader grill i ugnen. Skär i skivor eller kuber och servera som underbart krispigt och smakrikt tilltugg till öl eller vin!

Photo:

Werners Gourmetservice