Skip to main content
Vietnamesisk nudelsallad [vegomatsedel.se v. 44]

Vietnamesisk nudelsallad [vegomatsedel.se v. 44]

10 minEasy
274,25 kr
4 portions 33,51 kr per portion
Tacos är en populär maträtt kanske beroende på att var och en själv får sätta ihop sin tallrik. Det är lite samma upplägg på den här vietnamesiska nudelsalladen. Alla ingredienser dukas upp på bordet och man får sen själv göra sin sallad utifrån vad man gillar.

Nudelsallad
300 gRisnudlar
1 tbspKoriander - färsk
2 pc.Salladslök
0,5 pc.Rödlök
1 tbspMynta - färsk
20 gJordnötter Rostade
150 gMorötter
1 pc.Salladsmix
150 gBöngroddar
0,5 pc.Gurka
Nuoc cham-sås
1 cloveVitlök
3 pc.Lime
1 pc.Chilipeppar Röd
0,5 dlVatten
1 tbspRapsolja
5 tbspStrösocker
Instructions
1

Nuoc Cham såsen gör du genom att kärna ur och strimla chilin. Blanda med finhackad vitlök, socker, hett vatten, limesaft och olja i en skål.

Hacka gurka, salladslök och rödlök. Riv morötterna. Lägg fram alla grönsaker i enskilda skålar eller på ett stort fat i olika sektioner.

Koka risnudlar enligt receptet.

Servera och låt var och en göra sin egen sallad direkt på sin tallrik.

Ät med pinnar! Det kanske tar lite längre tid än vanligt men det ger bättre mättnadskänsla och ni får mer tid tillsammans vid matbordet.