Skip to main content
Kikärtsfritters med guacamole och majssallad [vegomatsedel.se v. 44]

Kikärtsfritters med guacamole och majssallad [vegomatsedel.se v. 44]

20 minEasy
182,00 kr
4 portions 31,73 kr per portion
Det här receptet kommer från tidningen Amelia nr 22:2015, sid 107 och är gjord av Malin Landqvist.

Kikärtsfritters
1 dlPanko
1 gSvartpeppar
0,5 tspSalt
0,5 dlPersilja - fryst
1 tbspVatten
1 pc.Gul lök
2 tbspPotatismjöl
400 gKikärtor Kokta
1 tbspRapsolja
Majssallad
2 pc.Majskolv färdigkokt
0,5 pc.Lime
1 pc.Chilipeppar Röd
2 tbspOlivolja
Guacamole
1 krmCayennepeppar
0,5 pc.Citron
2 krmSalt
3 pc.Avokado
1 cloveVitlök
Instructions
1

Skölj kikärtorna. Skala och hacka löken. Mixa ärtor, lök, persilja, potatismjöl och vatten. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma till ca 16 bollar och vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i 15 minuter innan du steker de frasiga i olja, ca 2 minuter per sida.

Skala och kärna ur avokadon. Mixa den i mixer eller mosa med en gaffel tillsammans med citronsaft, salt, vitlök och gärna lite cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

Skiva och finhacka chilifrukten. Bland ner i olja och pressa ner limesaft. Blanda ner majskorn eller ät majskolvarna hela och droppa dressingen ovanpå.