Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kikärtsfritters | ||
1 dl | Panko | |
1 g | Svartpeppar | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Persilja - fryst | |
1 tbsp | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Potatismjöl | |
400 g | Kikärtor Kokta | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Majssallad | ||
2 pc. | Majskolv färdigkokt | |
0,5 pc. | Lime | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 tbsp | Olivolja | |
Guacamole | ||
1 krm | Cayennepeppar | |
0,5 pc. | Citron | |
2 krm | Salt | |
3 pc. | Avokado | |
1 clove | Vitlök |
Skölj kikärtorna. Skala och hacka löken. Mixa ärtor, lök, persilja, potatismjöl och vatten. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma till ca 16 bollar och vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i 15 minuter innan du steker de frasiga i olja, ca 2 minuter per sida.
Skala och kärna ur avokadon. Mixa den i mixer eller mosa med en gaffel tillsammans med citronsaft, salt, vitlök och gärna lite cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
Skiva och finhacka chilifrukten. Bland ner i olja och pressa ner limesaft. Blanda ner majskorn eller ät majskolvarna hela och droppa dressingen ovanpå.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria