Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 tbsp | Dadelsirap | |
0,5 tsp | Garam Masala | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
100 g | Pistagenötter | |
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 tbsp | Grönsaksfond | |
4 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,25 tsp | Chiliflakes | |
0,5 tsp | Rökt paprikapulver | |
0,25 tsp | Kardemummakärnor | |
0,5 tsp | Ingefära Malen | |
1 kg | Morötter |
Skala morötterna.
Stöt alla torra kryddor i en mortel.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna/ traktörpanna och fräs kryddblandningen i oljan.
Lägg ner morötterna i pannan och tillsätt dadelsirap, citronsaft, vatten och grönsaksfond.
Låt morötterna koka utan lock tills de mjuknat men har kvar en spänstig kärna, ca 8-10 min. Rör om då och då genom att skaka pannan. Vätskan ska reduceras ner till en glansig sås.
Skala pistagenötterna och hacka dem grovt. Finhacka persiljan.
Strö över pistagenötter och persilja vid servering. Ät och njut!
Photo:
Roland Persson
1 Dadelsirap Squeeze 450g Zeinas
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria