Skip to main content
Chili- och citronglaserade morötter
Mari Bergman

Chili- och citronglaserade morötter

30 minEasy
277,56 kr
4 portions 19,65 kr per portion
Chili- och citronglaserade morötter med pistagenötter är ett gott och nyttigt tillbehör till både kött, fågel och fisk.

4 tbspDadelsirap
0,5 tspGaram Masala
0,5 tspSpiskummin
100 gPistagenötter
150 gCitron, (1 st)
0,5 pc.Persilja - färsk
0,5 tbspGrönsaksfond
4 dlVatten
2 krmSalt
2 tbspOlivolja
0,25 tspChiliflakes
0,5 tspRökt paprikapulver
0,25 tspKardemummakärnor
0,5 tspIngefära Malen
1 kgMorötter
Instructions
1

Skala morötterna.

2

Stöt alla torra kryddor i en mortel.

3

Hetta upp oljan i en stor stekpanna/ traktörpanna och fräs kryddblandningen i oljan.

4

Lägg ner morötterna i pannan och tillsätt dadelsirap, citronsaft, vatten och grönsaksfond.

5

Låt morötterna koka utan lock tills de mjuknat men har kvar en spänstig kärna, ca 8-10 min. Rör om då och då genom att skaka pannan. Vätskan ska reduceras ner till en glansig sås.

6

Skala pistagenötterna och hacka dem grovt. Finhacka persiljan.

7

Strö över pistagenötter och persilja vid servering. Ät och njut!

Photo:

Roland Persson