Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Skogsgryta | ||
1 g | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
9 pc. | Enbär | |
2 tbsp | Rårörda Lingon | |
2 dl | Vatten | |
1 g | Svartpeppar | |
400 g | Borlottibönor | |
4 pc. | Schalottenlök | |
1,5 tsp | Timjan - torkad | |
2 clove | Vitlök | |
400 g | Portabellosvamp | |
1,5 tbsp | Kinesisk soja | |
4 dl | Havrebaserad matlagning | |
Klyftpotatis | ||
1,5 kg | Potatis | |
1 g | Flingsalt | |
1 g | Timjan - torkad | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 g | Rosmarin - torkad | |
1 g | Svartpeppar |
Börja med att stätta på ugnen på 220 grader. Tvätta potatisen och skär i klyftor med skalet på. Lägg i en ugnsform med höga kanter och krydda rikligt med timjan, rosmarin, olivolja samt salt och peppar. Rör runt allting med en slev så att potatisarna täcks jämt och ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
Förbered därefter lingonen. Blanda ihop sockret och lingonen i en skål. Om lingonen är frysta tinar du dem något genom att ställa skålen i ett varmt vattenbad i ca 10 minuter. Krossa lingonen och blanda ihop dem med sockret tills det blir en jämn blandning och sockret löst upp sig i saften, smaka av tills du får en bra balans mellan sötman och beskan från lingonen. Ställ in i kylskåpet i en lufttät burk.
Börja därefter med grytan. Klyfta lökarna i fyra delar med roten kvar så att de håller ihop i grytan. Mindre lökar räcker det med att bara halvera. Hacka därefter portabellosvamparna i 3×3 cm stora fyrkanter. Ta bort stammen. Skiva vitlöken. Stek löken och vitlöken i en tjockbottnad gryta i några minuter tills den börjar bli mjuk. Lägg i svampen och låt den steka med i några minuter tills den börjar få färg och minska något i storlek. Häll därefter i havregrädden, de rårörda lingonen, timjan, hackade enbär, buljongtärningen, sojan samt vatten och rör om. Låt koka upp och därefter stå under lock i ca 10 minuter. Häll i bönorna och koka i fem minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en stor sked rårörda lingon till. Wow!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt