Skip to main content
Strömming med sydfransk potatissallad
Hemmakock

Strömming med sydfransk potatissallad

30 minEasy
308,05 kr
4 portions 32,89 kr per portion
Den svenska strömmingen får här färg och smak av grönsaker, kapris, och oliver som påminner om det provensalska köket. Recept från DN/Allt om Mat, 2014-09-02.

Provensalsk potatissallad
500 gPotatis
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Gul lök
3 pc.Vanliga Tomater
1 krmSvartpeppar
1 pc.Citron
1 dlSvarta oliver
2 tbspKapris
1 pc.Huvudsallat
Strömming
1 cloveVitlök Färsk
2 tbspOlivolja
500 gStrömmingsfile Färsk
1 tspFärsk timjan
1 tspFlingsalt
Garnering
1 tbspKörvel - färsk
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj strömmingen och torka den torr med hushållspapper. Halvera filéerna längs ryggen och ta bort ryggfenan. Lägg dem efter hand på en plåt med skinnsidan upp.

2

Pensla strömmingen med olja. Skala och hacka vitlöksklyftan och strö över den, timjan, och flingsalt över strömmingen.

3

Skala och skär potatisen i 1 cm stora bitar. Stek potatisen i olja ca 5 minuter; rör om då och då. Skala och skiva löken. Blanda löken med potatisen och stek ytterligare 5 minuter.

4

Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Vänd ned paprika, tomat, kapris, citronskal, och oliver i pannan. Krydda med salt och peppar.

5

Tillaga strömmingen mitt i ugnen ca 5 minuter. Lägg salladsbladen på botten av ett fat. Lägg på potatissallad och strömming. Garnera med körvel och servera.

Näringsvärde/portion: ca 450 kcal, 26g fett, 24g protein, 26g kolhydrater.