Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chèvrebakad lax på spenatbädd | ||
500 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
400 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
100 g | Getost, Chevre | |
2 tbsp | Vitvinsvinäger | |
Till servering | ||
250 g | Basmatiris | |
Tomat- och bönsallad | ||
1 pc. | Rödlök | |
350 g | Kidneybönor | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Vinäger | |
2 pc. | Kvisttomater |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka ris, couscous, eller det matgryn du nu valt, enligt förpackningens instruktioner.
Lax på spenatbädd: Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten. Lägg den tinade spenat i botten och häll över grädde och vinäger.
Placera laxen på spenaten och strö över salt och vitpeppar.
Smula chèvreosten ovanpå laxen och baka allt i ugn i ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är genomstekt.
Tomat- och bönsallad: Skölj bönorna och låt rinna av i sil eller durkslag.
Skölj tomaterna och skär i bitar. Skala och hacka löken.
Blanda ihop allt i en skål och smaksätt med olivolja, vinäger, salt och peppar.
Servera laxen med tomat- och bönsallad samt det gryn ni har valt till.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
7 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko