Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
1 tsp | Sambal Oelek | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Pulled chicken | ||
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 tsp | Honung Flytande | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
3 tbsp | Japansk soja | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
1 tbsp | Vatten | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
600 g | Kycklingklubba Fryst | |
Tillbehör | ||
75 g | Sugarsnaps | |
0,5 pc. | Gurka | |
4 pc. | Pitabröd | |
40 g | Sötmandel Naturell | |
30 g | Färsk bladspenat |
Sätt ugnen på 175 grader.
Pulled chicken: Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba.
Skala och riv vitlök och blanda med soja, olja, honung, balsamvinäger, spiskummin, paprikapulver, vatten och tomatpuré. Slå marinaden över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 40-45 min.
Sås: Blanda yoghurt med sambal oelek och honung och smaka av med lite salt.
Tillbehör: Skölj sugarsnaps, gurka och spenat. Strimla sugarsnapsen och tärna gurkan smått.
Pulled chicken: Ta ut kycklingen ur ugnen och ta bort skinnet. Dra loss allt kycklingkött från benen med hjälp av en gaffel direkt i formen. Släng benen. Blanda om köttet ordentligt med marinaden och strö över hackade mandlar.
Värm pitabröden i ugnen strax innan servering.
Fyll pitabröden med pulled chicken, grönsaker och toppa med yoghurtsås.
Näringsvärde: 591 kcal. 32 g protein, 30 g fett, 47 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1