Skip to main content
Pulled chicken i pitawrap
Mari Bergman

Pulled chicken i pitawrap

50 minEasy
233,15 kr
2 portions 37,95 kr per portion
Barnens nya favorit? Pulled kyckling i pitabröd, med sambalsås och krispiga tillbehör. Underbart enkelt och gott! Tips! Tina kycklingen om du köpt fryst.

Sås
1 tspSambal Oelek
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tspHonung Flytande
1 krmSalt
Pulled chicken
1 tspBalsamvinäger
1 tspHonung Flytande
2 cloveVitlök Vanlig
3 tbspJapansk soja
0,5 tspPaprikakrydda
2 tbspOlivolja
0,5 tspSpiskummin
1 tbspVatten
1 tbspTomatpuré
600 gKycklingklubba Fryst
Tillbehör
75 gSugarsnaps
0,5 pc.Gurka
4 pc.Pitabröd
40 gSötmandel Naturell
30 gFärsk bladspenat
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Pulled chicken: Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba.

3

Skala och riv vitlök och blanda med soja, olja, honung, balsamvinäger, spiskummin, paprikapulver, vatten och tomatpuré. Slå marinaden över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 40-45 min.

4

Sås: Blanda yoghurt med sambal oelek och honung och smaka av med lite salt.

5

Tillbehör: Skölj sugarsnaps, gurka och spenat. Strimla sugarsnapsen och tärna gurkan smått.

6

Pulled chicken: Ta ut kycklingen ur ugnen och ta bort skinnet. Dra loss allt kycklingkött från benen med hjälp av en gaffel direkt i formen. Släng benen. Blanda om köttet ordentligt med marinaden och strö över hackade mandlar.

7

Värm pitabröden i ugnen strax innan servering.

Fyll pitabröden med pulled chicken, grönsaker och toppa med yoghurtsås.

Näringsvärde: 591 kcal. 32 g protein, 30 g fett, 47 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell