Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Rödkål Färsk | |
2 tbsp | Olivolja | |
100 g | Valnötter | |
1 tsp | Rödlök | |
2 pc. | Svenska Äpplen | |
4 tbsp | Rödvinsvinäger | |
1 pc. | Persilja - färsk |
Koka upp vatten i en kastrull. Strimla kålen fint. Slaka kålen hastigt i det kokande vattnet. Häll av och skölj den med kallt vatten så att kokningen stannar av. Kålen har blånat, men magin uppstår när vinägern nu tillsätts. Strimlorna får då tillbaka sin vackra färg. Hacka rödlöken och lägg den tillsammans med den skurna persiljan i kålskålen. Häll på olivolja, smaka av om det behövs med mer vinäger. Salta och peppra. Vänd runt och låt stå ett tag. Skär äpplena i tärningar, skalet kan sitta kvar. Lägg inte i dem förrän precis före servering, annars tar de färg av kålen. Öppna valnötterna. Rosta dem lätt i en het stekpanna, låt svalna och bryt sönder dem över salladen. Smakar bra till fläsk eller fågel.
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko