Skip to main content
Feel the beet
Lantmännen

Feel the beet

45 minEasy
278,45 kr
4 portions 35,04 kr per portion
Underbart smakrik rödbetsburgare med fetaost och avokdo. Tips: För allra bästa resultat använd det luftiga och saftiga brödet "Potato burger bun".

Friterad lök
1 LRapsolja
0,5 pc.Gul lök
2 tbspVetemjöl
Rödbetsburgare
1 pc.Ägg
0,5 tspSalt
1 dlHavregryn
1 tbspOlivolja
1 cloveVitlök Färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
3 pc.Rödbetor Färsk
0,5 pc.Gul lök
75 gSvarta Bönor
0,5 pc.Basilika - färsk
4 pc.Hamburgerbröd
Tillbehör
1 pc.Avokado
1 pc.Tomater
150 gFetaost
25 gRuccolasallat
Instructions
1

Rödbetsburgare: Finhacka lök och pressa vitlöken. Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Skölj bönorna och mixa dem. Lägg lök, vitlök, rivna rödbetor och mixade bönor i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till fyra burgare. Ställ i kylen.

2

Friterad lök: Skär 1/2 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar.

3

Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

4

Stek eller grilla rödbetsburgarna. Smula fetaosten, mosa avokadon och skiva tomaten. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.