Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
300 g | Vildsvinsfärs | |
2 tbsp | Honung | |
1 pc. | Ägg | |
600 g | Potatis Fast | |
0,5 dl | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 dl | Grötris | |
1 kg | Vitkål | |
1,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Smör | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 tbsp | Majsstärkelse | |
1 dl | Standardmjölk | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
Rårörda lingon | ||
2 tbsp | Strösocker | |
2 dl | Lingon |
Koka vitkålen i saltat vatten och plocka upp bladen i takt med att de blivit mjuka. Koka riset försiktigt med vatten, mjölk och salt under lock i ca 25 minuter, rör om i botten då och då.
Blanda färsen med lök, ris, ägg, mjölk och kryddor. Lägg upp vitkålsbladen och skär eventuellt bort en bit av det grövsta av stocken i mitten. Fördela färsen på åtta blad och rulla till dolmar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över honung, smör och 2 dl vatten. Grädda i ugn i 200 grader i ca 20 minuter, sänk värmen till 175 grader, täck dolmarna med folie och grädda dem i 15–20 minuter till.
Häll av skysåsen, red av med majsena och slå på såsen igen över dolmarna. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.
Rårörda lingon: Blanda lingon och socker och krossa dem med en ballongvisp. Rör tills sockret är smält.
Photo:
Stefan Wettainen
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt