Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
300 g | Laxfilé | |
3 tbsp | Fiskfond | |
300 g | Torskfilé | |
0,25 pc. | Dill - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Flytande Creme Fraiche | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Vatten | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 pc. | Vanliga morötter | |
100 g | Räkor Skalade | |
1 pc. | Citron | |
200 g | Musslor Färska | |
1 pc. | Purjolök |
Strimla purjolök och fräs i en gryta. Pressa i vitlök. Häll i vatten, fond, vin och crème fraiche. Riv i skalet från citronen och pressa i saften. Skär fisken i bitar och lägg ner. Låt puttra i ett par minuter. Skär fänkålen tunt. Skär morötterna i tunna strimlor. Lägg ner grönsakerna i grytan och låt dem bli bara precis mjuka. Lägg i musslor och lägg på locket ett par minuter så att musslorna öppnar sig. Strö över räkor. Hacka dillen och strö över. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med lite bröd för att få upp den goda såsen.
Krydda gärna grytan med kummin efter smak för en annorlunda twist.
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flytande Creme Fraiche 17% Skånemejerier