Skip to main content
Risotto med zucchini och skogschampinjonrullar
Jessica Frej

Risotto med zucchini och skogschampinjonrullar

45 minEasy
424,90 kr
4 portions 74,87 kr per portion
Huvudrätten som var en del av trerättersmiddagen som serverades på vinnarmiddagen 5/6 - ett samarbete mellan smarta lås-företaget Glue, Mathem och matkreatören och kokboksförfattaren Jessica Frej. En krämig risotto som kan varieras i det oändliga. En riktig favorit för många, stora som små. Här har risotton toppats med härliga zucchini och skogschampinjonsrullar.

Risotto
80 gRiven Parmesanost, (2 dl)
380 gArborioris, (4 dl)
1 dlOlivolja
0,5 tspSalt
25 gSmör
1 pc.Zucchini
0,25 pc.Färsk timjan, (10 g)
1 pc.Grönsaksbuljong, (12 dl färdig)
3 dlVitt vin
65 gFärsk bladspenat
1 pc.Gul lök
3 cloveVitlök Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Zucchini och skogschampinjonrulle
1 tbspSmör
1 pc.Gul lök
0,5 tspSalt
400 gSkogschampinjoner
2 dlRiven Parmesanost
0,5 tspSvartpeppar Malen
2 pc.Zucchini
Basilikaolja
1 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Citron
1 krmSalt
1 pc.Basilika - färsk, (2 dl)
Instructions
1

Finhacka vitlök, lök och zucchini. Fräs det i olivolja i en tjockbottnad stor kastrull tills löken är genomskinlig och mjuk.

2

Sätt ugnen på grilleffekt, 225 grader.

3

Tillsätt riset och låt det suga upp oljan. Häll på vin. Rör hela tiden. Lägg i timjan.

4

Skär tunna skivor på längden av zucchini. Stek skivorna på hög värme tills de fått lite färg. Ta upp och lägg på hushållspapper.

5

Tillsätt buljongen löpande under omrörning i ca 20-25 minuter. Ta av från värmen och rör i parmesan. Rör sedan i smör och spenat. Smaka av med salt och peppar.

Zucchini och skogschampinjonrulle:

6

Finhacka löken och skogschampinjonerna. Fräs champinjonerna i smör och tillsätt löken på slutet. Lägg svamp- och lökblandningen i en bunke och blanda i den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

7

Smöra 4 mindre ugnsfasta formar, typ bruleformar. Placera 2 zucchiniremsor längs kanten i formarna. Fyll med svamp- och lökblandningen, toppa med riven parmesan. Gratinera i ca 5 minuter.

Basilikaolja: Riv sakalet av citronen, kläm ur saften och mixa till en slät grön olja tillsammans med övriga ingredienser i stavmixer eller blender.