Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Sirap Agave | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
250 g | Hallon och blåbär Fryst | |
1 krm | Vaniljpulver |
Sätt ugnen på 50 grader.
Mixa bären till en slät puré och söta med lite agave eller honung om bären inte är tillräckligt söta i sig själva. Jag tycker det är gott att ha i lite vaniljpulver också, men smaka dig fram! Tänk bara på att smakerna blir väldigt mycket mer koncentrerade i ugnen sedan.
Klä en plåt med silpatduk eller bakplåtspapper och bred ut bärpurén ovanpå, i ett några millimeter tjockt lager.
Låt torka i 6–8 timmar eller tills purén inte känns det minsta kladdig, öppna ugnsluckan ett par gånger under tiden för att släppa ut fukt. Håll koll på godiset – står det för länge i ugnen kan det bli torrt och krispigt. Vi vill ha sega godisremsor. Blir det krispigt är det förvisso rätt smaskens ändå – då kallar vi vårt godis för bärchips i stället och smular dem över flingorna eller ställer dem provocerande tjusigt mitt i en dessert. Eller äter dem som de är.
Skala av den sega bärkakan från plastfolien och klipp den i långa remsor. Man kan rulla in dem i smörpapper om man vill, ett snöre om ser tjusigt ut och är särskilt uppskattat i små barnfikalådor. Förvara i kylen för bästa hållbarhet.
Det går lika bra att använda färska bär som att tina frysta.
Photo:
Björn Tesch
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado