Skip to main content
Indisk blomkål

Indisk blomkål

20 minEasy
208,65 kr
4 portions 16,58 kr per portion
Indisk blomkål

1,5 tspVitlök Torkad i Burk
0,5 krmKanel
0,5 krmNejlikor Malda
0,5 tspIngefära Malen
0,5 tspPaprikakrydda
4 pc.Ägg
1 tspTorkad gurkmeja
3 dlLångkornigt Ris
2 tbspCitronjuice - råpressad
700 gBlomkål
1 krmSpiskummin
2 tbspMatolja
2,5 tspKoriander - torkad
1 tspSalt
0,5 krmSvartpeppar
1 krmKardemumma Mald
Instructions
1

Bryt blomkålen i buketter. Blanda alla kryddorna med salt och citronsaft till en smet. Hetta upp oljan och fräs smeten ett par minuter. Tillsätt 3 msk vatten för 4 portioner. Lägg i blomkålen och låt koka på svag värme under lock ca 10 min. Servera med ris och hackat ägg.