Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 pc. | Citron | |
2 tbsp | Rosmarin - torkad | |
1 dl | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1,5 dl | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
700 g | Fläskfile Färsk | |
0,3 pc. | Rosmarin - färsk | |
6 clove | Vitlök | |
Marinad 1 | ||
6 dl | Vatten | |
1 dl | Grovt salt | |
2 tbsp | Rosmarin - torkad | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Citron, i skivor | |
Marinad 2 | ||
2 pc. | Citron, skal och saft | |
1,5 dl | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig, pressade | |
0,3 pc. | Rosmarin - färsk, (2 kvistar) | |
1 krm | Svartpeppar, grovmalen, efter smak |
TILLAGNING Sätt ugnen på 200ºC. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg filén i en ugnsfast form. När termometern har nått 65ºC, efter ca 25 minuter, är köttet färdigt. Koka under tiden upp ingredienserna till marinad 1, i en kastrull. Låt svalna. Lägg ner den avsvalnade fläskfilén i marinad 1, täck över och förvara i kylen över natten eller ca 12 timmar. Skiva steken mycket tunt med en vass kniv. Lägg upp skivorna på ett fat. Blanda ingredienserna till marinad 2 och slå den över fläskfilén. Låt stå och dra några timmar innan serveringen. Använd gärna zestjärn när du river citronen. Dekorera med några rosmarinkvistar och citronklyftor.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Grovt 1kg Falksalt