Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Russin | |
1,5 dl | Mandlar | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
5 dl | Rågmjöl | |
3 tbsp | Honung | |
8 dl | Vatten | |
1 tbsp | Pepparkakskrydda | |
4 dl | Grahamsmjöl | |
100 g | Aprikoser Torkade | |
10 g | Jäst Original Färsk | |
2 tsp | Salt | |
80 g | Plommon Torkade |
OBS! Portioner ovan visar i detta fall antal bröd.
Dag 1, fördeg: Se till att vattnets temperatur är fingervarmt. Lös upp jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet samt honung, salt och rågmjöl. Blanda och låt fördegen stå framme i rumstemperatur över natten, väl täckt med en handduk.
Dag 2: Blanda ner grahamsmjöl, vetemjöl och kryddor i fördegen. Degen blir klibbig. Blanda till sist i frukt (cirka 10st katrinplommon och 15st aprikoser per bröd), russin och mandel. Degen skall inte knådas utan läggas direkt i rymlig (2 liters) välsmord brödform.
Pressa ut degen ordentligt i formen med mjölade fingrar. Lägg över i en handduk och låt brödet jäsa i ca 1 timme, brödet skall ha höjt sig i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 200 grader C i 1 timme. Ta ut brödet ur formen och grädda ytterligare 20 minuter utan formen. Linda in brödet i en handduk under tiden det svalnar. Lägg sedan i en plastpåse och låt det mogna ett dygn innan det skärs i tunna skivor. Serveras med fördel till dessertostar.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt