Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tandoorikyckling | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
35 g | Kryddmix Tandori | |
800 g | Färsk kycklingfilé | |
1 pc. | Röd Paprika | |
Pajdeg | ||
3 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Vatten | |
125 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
äggstanning | ||
1 dl | Mellanmjölk | |
2 pc. | Ägg |
Kör vetemjöl, matfett, vatten, salt och peppar i matberedaren på hög hastighet. Arbeta ej degen för länge i matberedaren. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen en timma. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i ugn ca 10 min i 200°C.
Blanda matlagningsyoghurt och tandoori kryddmix till en marinad. Lägg i kycklingfiléerna och marinera ca 1 timma. Ta upp kycklingen ur marinaden och spara 1/4 av denna till äggstanningen.
Fördela kycklingen och paprikan i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och tandoorimarinaden. Häll den över kycklingen. Grädda i 180°C ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt