Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dillkött | ||
1 tbsp | Majsstärkelse | |
1 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 krm | Kryddpeppar Hel | |
250 g | Morötter | |
1 pc. | Lagerblad | |
5 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1,5 tsp | Ättiksprit | |
330 g | Kalkonbröst | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Kycklingfond | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Råsocker Strö | |
Tillbehör | ||
250 g | Potatis | |
30 g | Ruccolasallat |
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk.
Dillkött: Koka upp kycklingfond, vatten, kryddpeppar och lagerblad i en kastrull.
Tärna kalkonfilén och sjud i buljongen i ca 10 min.
Skala och skär morötter i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötter och purjo mjuka.
Ta upp kalkonköttet ur buljongen och lägg åt sidan. Sila av buljongen genom en finmaskig sil.
Tillsätt 2 dl av buljongen till morötterna och purjolöken och låt sjuda i ca 5 min.
Tillsätt majsstärkelse, havregrädde, socker och ättiksprit och låt koka ihop i ca 2 min.
Finhacka dill.
Tillsätt dillen och det kokta kalkonköttet i såsen och smaka av med salt och peppar.
Servera dillköttet med kokt potatis och lite ruccolasallad vid sidan av.
Näringsvärde: 515 kcal, 42 g protein, 14 g fett, 52 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste