Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
500 g | Morötter | |
1 tsp | Svartpeppar Hel | |
2 g | Lagerblad | |
1,5 tsp | Ättika | |
600 g | Entrecote | |
80 g | Röd Steklök | |
1,5 tbsp | Smör | |
1,5 tsp | Svartpeppar | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1,5 tbsp | Strösocker | |
4 dl | Kalvbuljong | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1,5 dl | Vispgrädde |
Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek entrecôterna på bägge sidorna. Krydda ordentligt med peppar och salt. Stek dem färdiga i pannan. (innertemperaturen 57°). Tag en gryta och häll i buljongen. Tillsätt lagerblad och kryddor och låt det koka upp. Skala lökarna och morötterna under tiden. Dela morötterna på mitten och lägg i dom och lökarna och låt dem koka precis färdiga. Lyft upp grönsakerna och kyl ner dem. Slå i grädden och creme fraichen. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 minuter. Sila bort kryddorna och smaka av med ättika och socker. Mixa eller vispa kraftigt i smöret samt tillsätt salt och peppar. Vid servering tillsätts den hackade dillen. Lägg lökarna och morötterna i en kastrull med smör och några matskedar vatten. Låt vatten och smör koka in i morötterna och krydda ordentligt med grovmalen svartpeppar.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria