Skip to main content
Pontus grillade lax med dillmajo och vårprimörer
Pontus Frithiof

Pontus grillade lax med dillmajo och vårprimörer

30 minEasy
479,80 kr
4 portions 74,09 kr per portion
Vår gästkock Pontus Frithiof har skapat den här härliga laxrätten som passar perfekt att lägga på grillen. Servera med goda vårprimörer och dillmajo.

Vårprimörer
0,2 pc.Dill - färsk
1 krmSalt
50 gRädisor
1 krmVitpeppar Malen
4 pc.Vanliga morötter
0,5 pc.Citron
600 gPotatis Fast
3 tbspSmör
125 gSparris Färsk
100 gSalladslök
Dillmajo
200 gÄkta Majonnäs
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,75 pc.Dill - färsk
0,5 pc.Citron
Lax
0,5 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
500 gFärsk laxfilé
1 krmSalt
0,5 tbspSmör
Instructions
1

Vårprimörer: Tvätta och dela potatisen i 4 delar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Ta bort det träiga från sparrisen och dela dem en gång diagonalt på längden.

2

Halvera rädisorna, grovstrimla 4 stycken salladslökar och grovhacka dillen. När det återstår 3 minuter av koktiden på potatisen lägger du i morötterna och när det återstår 1 minut så lägger du i sparrisen. Sila av vattnet och tillsätt rädisor, salladslök, dill och smör. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

3

Lax: Låt laxen tina, salta och peppra laxfiléerna efter smak och stek dem i en varm panna med lite olja och smör så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

4

Dillmajo: Finhacka dillen och blanda med majonnäs och 2 msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Servera den grillade laxen med vårprimörer, dillmajo och citronskivor.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 807 kcal, 28 g protein, 62 g fett, 34 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell