Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Vårprimörer | ||
0,2 pc. | Dill - färsk | |
1 krm | Salt | |
50 g | Rädisor | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
4 pc. | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Citron | |
600 g | Potatis Fast | |
3 tbsp | Smör | |
125 g | Sparris Färsk | |
100 g | Salladslök | |
Dillmajo | ||
200 g | Äkta Majonnäs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,75 pc. | Dill - färsk | |
0,5 pc. | Citron | |
Lax | ||
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Färsk laxfilé | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Smör |
Vårprimörer: Tvätta och dela potatisen i 4 delar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Ta bort det träiga från sparrisen och dela dem en gång diagonalt på längden.
Halvera rädisorna, grovstrimla 4 stycken salladslökar och grovhacka dillen. När det återstår 3 minuter av koktiden på potatisen lägger du i morötterna och när det återstår 1 minut så lägger du i sparrisen. Sila av vattnet och tillsätt rädisor, salladslök, dill och smör. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Lax: Låt laxen tina, salta och peppra laxfiléerna efter smak och stek dem i en varm panna med lite olja och smör så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Dillmajo: Finhacka dillen och blanda med majonnäs och 2 msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera den grillade laxen med vårprimörer, dillmajo och citronskivor.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 807 kcal, 28 g protein, 62 g fett, 34 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria