Skip to main content
Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök
Hemmakock

Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök

40 minEasy
248,75 kr
4 portions 21,02 kr per portion
Krispiga Risbollar med Mandel och Vitlök

2 dlGrötris
230 gGarlic Salsa
50 gSötmandel Naturell
4 dlVatten
2 tspSalt
150 gSweet Chili
2 tbspMatolja
0,5 pc.Gul lök
1 pc.Ägg
2 cloveVitlök
0,5 dlRiven Gratängost
2 dlSolrosolja
1 pc.Grönsaksbuljong
0,5 tspTorkad gurkmeja
0,5 dlStröbröd
Instructions
1

Hacka löken och vitlöken i små bitar. Fräs ris, vitlök, lök och gurkmeja i olja. Häll på salsa, vatten och grönsaksbuljong. Låt stå på svag värme i 20 minuter. Låt riset svalna något och blanda det med ägg, ost, mandel och salt. Rulla risbollarna och panera i ströbröd. Fritera risbollarna guldbruna och frasiga i solrosolja. Risbollarna kan även stekas i en vanlig stekpanna. Risbollarna är goda att servera till lax, du kan också göra mindre bollar och servera som aptitretare och doppa i Sweet Hot Chili Sauce.