Skip to main content
Rawfood-morotskaka
Elisabeth Johansson

Rawfood-morotskaka

2 hEasy
378,15 kr
1 portion 142,73 kr per portion
Den saftigaste, godaste och garanterat nyttigaste morotskakan man kan tänka sig.

Morotskaka
200 gDadlar Färska, (2 dl)
1 tspIngefära Malen
1 tbspKanel Malen
2 dlValnötter
200 gVanliga morötter, (4 st)
1 dlRiven kokos
0,5 tspKardemumma
Frosting
1 tbspCitron
0,5 krmKanel Malen
0,5 tspVaniljpulver
2 dlCashewnötter Naturella
2 tbspHonung Flytande
0,5 dlMandeldryck
Instructions
1

Mixa valnötter och dadlar.

2

Blanda med övriga ingredienser till kakan och mixa hastigt ihop allt. Bred ut smeten i en form, cirka 15 × 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten.

3

Ställ in formen i frysen och låt den stå medan frostingen görs.

4

Mixa avrunna cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar), honung och mandelmjölk.

5

Tillsätt vanilj och apelsin- eller citronskal. Bred frostingen över kakan.

6

Låt stå i frysen i cirka 2 timmar och skär sedan upp i bitar. Pudra över kanelen.

7

Clean cooking” är skriven av Elisabeth Johansson och ges ut av Bonnier Fakta. Boken är fotograferad av Wolfgang Kleinschmidt.

Photo:

Wolfgang Kleinschmidt