Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
400 g | Fusilli | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tbsp | Olivolja | |
Ragu | ||
1 krm | Strösocker | |
1 tbsp | Lantbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Zucchini | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1,5 tsp | Timjan - torkad | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
370 g | Passerade Tomater | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
1,5 tbsp | Balsamvinäger |
Sätt ugnen på 175 grader och koka upp vatten till pastan.
Ragu: Skölj och grovhacka purjolöken, skölj och tärna zucchini och paprika. Skala och tärna moroten och skala och grovhacka vitlöken.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver och salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Lyft över dem till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
Ragu: Hetta upp olja i en kastrull eller gryta och fräs alla grönsaker tillsammans med timjan någon minut under omrörning. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs hastigt i ca 10 sek. Slå på passerade tomater och krydda med buljong och socker. Smaka av med salt och peppar och låt ragun småputtra ca 15 min under lock.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Servering: Skiva kycklingen. Sila av pastan och blanda med ragun. Lägg upp på ett djupt fat och toppa med kycklingskivor.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 24 g. Protein: 37 g. Kolhydrater: 63 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta