Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
2 tsp | Vit balsamvinäger | |
70 g | Salladsmix | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 pc. | Gurka | |
250 g | Vitkål | |
1 pc. | Äpplen | |
Lax | ||
500 g | Laxfilé | |
1 tsp | Kummin | |
0,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Chiliflakes | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 20- 25 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser och skala äpplet. Grovriv vitkålen och äpplet. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i skivor. Blanda ihop allting i en skål och tillsätt balsamvinäger, creme fraiche och smaka av med en nypa salt och peppar.
Lax: Blanda ihop salt, kumminfrön, chiliflakes, olja och honung. Skär laxen i 4 portionsbitar och gnid in laxbitarna med. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen på medelvärme några minuter på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Servera laxen med rostad potatis och äppelkrämig sallad.
Näringsvärde: 568 KCAL 30 G PROTEIN 33 G FETT 35 G KOLHYDRATER
Photo:
Malou Fickling
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria