Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Kryddor | ||
2 tsp | Rökt paprikapulver | |
1 tbsp | Kummin | |
2 tsp | Timjan - torkad | |
1 tbsp | Torkade rönnbär | |
Gulasch | ||
1 pc. | Gul lök | |
4 clove | Vitlök | |
2 pc. | Palsternacka | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 L | Vatten | |
1 dl | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
2 pc. | Morötter | |
200 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
20 g | Chilifrukter, (1 st) | |
500 g | Älgstek | |
6 pc. | Potatis | |
3 dl | Rött matlagningsvin |
Låt köttet bli rumstempererat.
Skiva kött och sidfläsk. Mortla, hacka eller mixa kryddorna. Skiva morot, palsternacka, lök, vitlök, paprika och chili.
Hetta upp olja och en klick smör i en gryta. Bryn kött och fläsk. Blanda ner alla grönsaker och kryddor och stek ytterligare några minuter.
Slå på vin, fond och vatten och låt puttra på låg värme under lock ca 3 timmar. Kolla till grytan då och då, och späd eventuellt med mer vatten.
Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner potatisen i grytan när köttet är mört och låt puttra ytterligare 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera med crème fraiche eller smetana och bröd.
Photo:
Charlie Bennet
2 Matlagningsvin Rött 250ml Garant