Skip to main content
Apelsinsmörfilé
Hemmakock

Apelsinsmörfilé

30 minEasy
201,75 kr
4 portions 13,91 kr per portion
Apelsinsmörfilé

4 pc.Kycklingfile
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tbspSmör
Apelsinsmörsås
2 tspKycklingfond
4 tbspApelsin
1 tbspSmör
1 dlVispgrädde
2 pc.Schalottenlök
1 pc.Gul Paprika
Instructions
1

SÅS: Finhacka löken mycket fint. Finhacka paprikan.

2

Fräs lök och paprika i smör i en kastrull.

3

Häll i apelsinsaft och kycklingfond. Rör ner grädde. Koka 5-10 min. Låt svalna något.

4

Mixa såsen slät i en matberedare.

5

Dela filéerna längs långsidan så att de kan vikas upp och bli dubbelt så stora.

6

Stek köttskivorna hastigt i stekpanna. Salta och peppra.

7

Värm upp såsen igen i en kastrull och runda av den med smör. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfiléerna med den solgula apelsinsåsen och små kokta potatisar