Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
2,5 dl | Tzatziki | |
Pizzadeg | ||
0,5 dl | Olivolja | |
2,5 dl | Vatten | |
200 g | Dinkelmjöl Fullkorn | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
1 tsp | Havssalt | |
220 g | Vetemjöl | |
1 tsp | Strösocker | |
Fyllning | ||
40 g | Ruccolasallat | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 pc. | Rödlök | |
2 clove | Vitlök | |
2 krm | Salt | |
60 g | Svarta oliver utan kärnor | |
1 tbsp | Olivolja | |
400 g | Grillost | |
1 krm | Svartpeppar | |
300 g | Lammfärs | |
2 dl | Pizzasås |
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg, arbeta degen i 8-10 minuter. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter. Stek under tiden lammfärsen i lite olivolja tillsammans med vitlöken (finhackad), salta och peppra. Skala och skiva rödlöken i tunna klyftor. Riv ett paket Grilloumi grovt och skär eller bryt det andra paketet i centimeterstora bitar.
Dela upp degen i fyra bitar och forma till runda bullar på mjölat bakbord. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar. Bred ut tomatsåsen på bottnarna och fördela köttfärsen och osten över pizzorna. Grädda pizzorna i ca 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliverna, oregano och ruccola, servera pizzorna med tzatziki.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria