Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Vatten | |
50 g | Mozzarellaost | |
600 g | Bläckfisk | |
80 g | Ajvar | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Ströbröd | |
3 tbsp | Olivolja | |
Sås | ||
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Ajvar | |
1 krm | Salt |
Rensa och torka bläckfisken på hushållspapper och skär av bläckfiskens armar. Blanda bläckfiskens armar med ströbrödet, ajvar, tärnad mozzarella, salt, olivolja och persilja. Blanda ordentligt och fyll bläckfiskens kropp med fyllningen och stäng ändarna med tandpetare.
Värm upp oljan i en stekpanna och stek bläckfisken. Häll i vattnet och bräsera en kort stund på låg värme. Rör i ajvar, grädde och koka upp. Blanda i vinet på slutet.
Servera bläckfisken varm med kokt ris och grönsallad.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt