Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
800 g | Fläskfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
40 g | Smör | |
1 tbsp | Majsstärkelse | |
150 g | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
100 g | Rårörda Lingon | |
1 tsp | Ajvar | |
1 tbsp | Piffi Allkrydda | |
3 tbsp | Olivolja | |
170 g | Ströbröd | |
2 pc. | Ägg |
Blanda köttfärs, ägg, finhackad lök, ströbröd, ajvar, 1 msk Vegeta i en bunke och blanda väl. Ta blandningen och forma 20 st. runda bullar stora som valnötter. Värm upp olja i en större och djupare stekpanna. Stek köttbullarna i två omgångar tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg. Köttbullarna behöver inte vändas, skaka bara pannan då och då. Ta upp köttbullarna och håll dem varma.
Sås: Stekt köttbullarna i stekpanna med smält smör, tillsätt lite vatten och majsstärkelse utspätt med lite vatten och rör om till en jämn sås. Tillsätt salt och peppar efter smak. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda en kort stund.
Servera köttbullar med tranbärssylt och potatismos.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Piffi Allkrydda 540g Kockens