Skip to main content
Kyckling i vitt vin
Samarbete

Kyckling i vitt vin

45 minEasy
502,20 kr
4 portions 69,48 kr per portion
Tips: Blanda mjöl, grädde och ägg och rör när i slutet av tillagningen. Då blir rätten ännu krämigare.

1 krmMuskot Malen
75 gSmör
1 pc.Ägg
200 gFärska champinjoner
1 tbspVetemjöl
6,5 clCognac
500 gPotatisgnocchi
1 pc.Gul lök
1 dlMatlagningsgrädde
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
1 kgKycklinglårfile
1 krmSvartpeppar Malen
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 cloveVitlök Vanlig
1 tspAjvar
1 tbspPersilja - fryst
Instructions
1

4-6 portioner:

Smält smör i liten kastrull. Skär kycklingen i bitar, tillsätt muskot och stek i smöret tills den får gyllene färg. Häll över konjak och flambera (läs om våra flamberings

innan). Tillsätt sedan den hackade löken, vitlöken och ajvar. Tillsätt vin, salt och peppar. Låt det sjuda under lock på lågt värme i ca 30 minuter och tillsätt vid behov vatten.

Under tiden kokar du upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och lägger i gnocchi. Låt koka tills de flyter upp till ytan.

Skär svampen, lägg i en liten kastrull och stek i het olja. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg kycklingen på ett serveringsfat, häll såsen från tillagningen över kycklingen och tillsätt stekta champinjoner och kokt gnocchi. Strö över hackad persilja.

Servera!

Viktigt! Vid flambering är det oerhört viktigt att tänka på följande: Flytta undan stekpannan från köksfläkten (brandfara i fläktsystemet). Håll inte kastrullen/pannan nära ansiktet. Det kan flamma upp högt. Använd inte för mycket sprit (5-8 cl) Om du bor i lägenhet tänk på fastighetens brandlarm som kan utlösas. Använd het panna (rostfri, gjutgärn e.dy inte teflon eller aluminium)

Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com